Buscar
Mostrando ítems 1-4 de 4
Transición digital en el sector pesquero: desafíos y tendencias
(Cristina Vázquez, 2021-01-01)
Consolidar características diferenciadoras y asegurar una gestión de costos efectiva a
fin de favorecer el desarrollo de una industria más competitiva y sostenible constituyen
dos de los principales desafíos en los cuales ...
Aporte de la trazabilidad al agregado de valor en el sector pesquero
(Asociación Latino - Iberoamericana de Gestión Tecnológica y de la Innovación, 2021-10-01)
La necesidad de innovar para generar ventajas competitivas inscribe a las empresas en el desafío de desempeñarse en entornos dinámicos y cambiantes. La complejidad e incertidumbre las impulsan a desarrollar estrategias de ...
Exogenous proteases from seafood processing waste as functional additives in rainbow trout aquaculture
(2021-03-01)
Previous studies about enzyme additives for salmonids employed commercial proteases from bacteria, but research obtaining such enzymes from other organisms are scarce. We aimed to increase digestive protease activity in ...
Characterization of liquid protein hydrolysates shrimp industry waste: Analysis of antioxidant and microbiological activity, and shelf life of final product.
(2021-04-19)
Abstract
Proteases from shrimp wastes were characterized and protein hydrolysates were obtained. Shrimp protein hydrolysates (SPH) were produced by autolysis (H0) and added 1% (H1) and 2% vol/vol (H2) enzyme extract of ...