Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.creatorDenoya, Gabriela Inés
dc.creatorPolenta, Gustavo Alberto
dc.creatorApóstolo, Nancy Mariel
dc.creatorCejas, Ezequiel
dc.creatorFina, Brenda
dc.creatorChamorro, Juan Camilo
dc.creatorFerreyra, Matías
dc.creatorPrevosto, Leandro
dc.creatorVaudagna, Sergio
dc.date.accessioned2024-05-17T00:51:44Z
dc.date.available2024-05-17T00:51:44Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationWeb of Sciencees_ES
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12272/10790
dc.description.abstractCold plasma technology is being increasingly used for food preservation and, incipiently, for minimal processing of fruit. Therefore, the objective of this work was to study the effect of in-package cold plasma (generated in atmospheric–pressure air by a low–frequency -50 Hz- dielectric barrier discharge operated at 30 kV) on the quality of minimally processed apples during refrigerated storage. Apple slices were subjected to the different treatments following a completely randomized design with 3 x 3 factorial arrangement. The independent variables were the exposure time (0, 1, 3 min) and the storage times (1, 4, 7 days). Cold plasma treatments preserved the quality of the fruit, maintaining the tissue structure. Plasma treatment applied for 1 min rendered apple slices with the highest antioxidant content but only at day 1. Even though polyphenoloxidase activity was reduced by the treatment, it was not sufficient to stabilize the antioxidant content during storage.es_ES
dc.formatpdfes_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.rights.uriAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional*
dc.sourceInternational journal of food science and technology. Volumen 58. Página 2465-2475.es_ES
dc.subjectCold plasma.es_ES
dc.subjectFresh-cut.es_ES
dc.subjectApple.es_ES
dc.subjectBrowning.es_ES
dc.subjectAntioxidants.es_ES
dc.subjectMicrostructure.es_ES
dc.titleEffect of in–package cold plasma treatments on the quality of minimally processed apples.es_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.rights.holderDenoya, Gabriela.es_ES
dc.description.affiliationFil: Denoya, Gabriela Inés. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto Tecnología de Alimentos - Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables, UEDD INTA. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET); Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Polenta, Gustavo. Instituto Tecnología de Alimentos . Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables, UEDD; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Apóstolo, Nancy Mariel. Universidad Nacional de Luján. Departamento de Ciencias Básicas. INEDES. CONICET. Buenos Aires; Argentinaes_ES
dc.description.affiliationFil: Cejas, Ezequiel. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Venado Tuerto. Grupo de Descargas Eléctricas. Departamento Ing. Electromecánica. Santa Fe; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Fina, Brenda. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Venado Tuerto. Grupo de Descargas Eléctricas. Departamento Ing. Electromecánica. Santa Fe; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Chamorro, Juan Camilo. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Venado Tuerto. Grupo de Descargas Eléctricas. Departamento Ing. Electromecánica. Santa Fe; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Ferreyra, Matías. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Venado Tuerto. Grupo de Descargas Eléctricas. Departamento Ing. Electromecánica. Santa Fe; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil: Prevosto, Leandro. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Venado Tuerto. Grupo de Descargas Eléctricas. Departamento Ing. Electromecánica. CONICET. Santa Fe; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationFil. Vaudagna, Sergio. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA), Instituto Tecnología de Alimentos. Instituto de Ciencia y Tecnología de Sistemas Alimentarios Sustentables. UEDD. CONICET. Buenos Aires; Argentina.es_ES
dc.description.peerreviewedPeer Reviewedes_ES
dc.type.versionacceptedVersiones_ES
dc.rights.useCreative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional Este trabajo puede ser utilizado con fines académicos y de estudio.es_ES
dc.identifier.doi10.1111/ijfs.16387.
dc.creator.orcid0000-0001-7430-6684es_ES


Ficheros en el ítem

Thumbnail
Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

openAccess
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como openAccess