Mostrar el registro sencillo del ítem

dc.creatorAcquisgrana, María del Rosario
dc.creatorGómez Pamies, Laura Cecilia
dc.creatorMartinez Amezaga, Nancy María Jimena
dc.creatorQuiroga, Fernanda Micaela
dc.creatorRibotta, Pablo Daniel
dc.creatorBenítez, Elisa Inés
dc.date.accessioned2024-03-25T20:15:17Z
dc.date.available2024-03-25T20:15:17Z
dc.date.issued2020-02-03
dc.identifier.citationInternational Journal of Food Science and Technologyes_ES
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12272/10049
dc.description.abstractThe present work evaluates the potential of sorghum with high content of tannins for wholegrain flour production. Two types of mills were used: a roller mill (RM) and a blade (BM) mill. The impact of moisture and grinding on yield, physical, chemical and thermal properties were evaluated. Maximum yield was obtained using a BM with 25% moisture in the grain, resulting in 60.9% versus 28% (g flour g -1 wholegrain sorghum) for the RM. Grain moisture and milling type affected flour colour and ashes. For both mills, the pasting and thermal properties of flour with grain moisture variation were significantly different from the untreated control sample. By studying the procedures for flour production and quality characteristics, it is possible to produce flour with good physical attributes, which can contribute to the development of gluten-free foods based on sorghum for the coeliac population.es_ES
dc.formatpdfes_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.language.isoenges_ES
dc.rightsopenAccesses_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.rights.uriAtribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional*
dc.subjectChemical compositiones_ES
dc.subjectfood processing aspectses_ES
dc.subjectgluten freees_ES
dc.subjectpolyphenolses_ES
dc.titleImpact of moisture and grinding on yield, physical, chemical and thermal properties of wholegrain flour obtained from hydrothermally treated sorghum grainses_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_ES
dc.description.affiliationAcquisgrana, María del Rosario. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Centro de Química e Ingeniería Teórica y Experimental; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationGómez Pamies, Laura Cecilia; Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Centro de Química e Ingeniería Teórica y Experimental; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationMartinez Amezaga, Nancy María Jimena. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Centro de Química e Ingeniería Teórica y Experimental; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationQuiroga, Fernanda Micaela. Universidad Nacional de Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationRibotta, Pablo Daniel. Universidad Nacional de Córdoba. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos; Argentina.es_ES
dc.description.affiliationBenítez, Elisa Inés. Universidad Tecnológica Nacional. Facultad Regional Resistencia. Centro de Química e Ingeniería Teórica y Experimental; Argentina.es_ES
dc.description.peerreviewedPeer Reviewedes_ES
dc.relation.projectidPAUTIRE0007743TCes_ES
dc.relation.projectidDesarrollo de productos derivados del procesamiento de sorgo con alto contenido en taninoses_ES
dc.type.versionpublisherVersiones_ES
dc.rights.useAcceso abiertoes_ES
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.1111/ijfs.14548


Ficheros en el ítem

Thumbnail
Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem

openAccess
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como openAccess