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Mostrando ítems 1-6 de 6
Non-cereals starch resources
(Springer Nature Switzerland AG, 2023-05-26)
To produce bakery goods, the gluten protein is the key factor due to its contribution to water absorption capacity and because it provides extensibility, elasticity and cohesiveness to bread dough. This allows the fermentation ...
Gluten free edible films, coatings and toppings
(Marina F. de Escalada Pla (Editor); Carolina E. Genevois (Editor), 2023-04-26)
The gluten intolerances have determined diet changes based on the elimination of ingredients that contain prolamins and glutenin from wheat, rye and barley being replaced, in part, for alternative grains and tubers that ...
Determinación de actividad antioxidante y antimicrobiana de extractos de frutas tropicales del nordeste Argentino (NEA)
(2022-10-04)
Los residuos vegetales de la industrialización han cobrado interés debido a que pueden presentar compuestos antioxidantes y antimicrobianos. En el presente trabajo se estudió el contenido de polifenoles totales (PT) (método ...
Extracción de compuestos bioactivos en residuos de frutas tropicales : efectos de los métodos de extracción
(2021-12-13)
El interés por el consumo de frutas tropicales se encuentra en constante crecimiento debido a sus características sensoriales, nutricionales y funcionales que ejercen un efecto preventivo ante algunas enfermedades fisiológicas. ...
Trends in starch-based edible films and coatings enriched with tropical fruits extracts : a review
(2023-05-19)
Petroleum-based food packaging materials are non-degradable and considerably affect the environment. In this context, edible films and coatings for food preservation represent a feasible alternative that could potentially ...
Aprovechamiento de materias primas regionales para el desarrollo de envases comestibles activos y biodegradables
(2020-10-06)
Entre las tecnologías emergentes para la optimización de la preservación de alimentos surge como novedosa alternativa el empleo de películas o recubrimientos comestibles autosoportados que confieren propiedades funcionales ...